Bug 2548 - SMTP account not sending e-mail out
Summary: SMTP account not sending e-mail out
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Claws Mail
Classification: Unclassified
Component: Other (show other bugs)
Version: 3.7.8
Hardware: PC Linux
: P3 major
Assignee: users
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-11-23 17:56 CET by tneo
Modified: 2011-11-24 21:44 CET (History)
0 users

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description tneo 2011-11-23 17:56:25 CET
Since I've installed the latest version (3.7.8-8.7 x64_86) available to me through OpenSUSE my SMTP account fails to sent out an e-mail. Settings haven't changed, it just doesn't seem to be connecting. 

Pop-up message:
An error happened during SMTP session.
Use "Send queued messages" from the main window to retry.

====

Log entry:
* Connecting to SMTP server: smtp.mysmtp.com ...
*** Session timed out. You may be able to recover by increasing the timeout value in Preferences/Other/Miscellaneous.
Comment 1 Paul 2011-11-23 19:39:20 CET
If your settings haven't changed then something on the server must have changed.
Comment 2 tneo 2011-11-24 08:11:36 CET
No we haven't changed anything on our server. The SMTP account is supposed to use my credentials (for a POP3 account) for logging into the server to sent out the e-mail. Prior to getting the latest version this issue wasn't there.
Comment 3 Paul 2011-11-24 08:18:44 CET
I'm pretty sure, 99% certain (without checking), that nothing changed in Claws Mail with regard to this either.

Try using the latest Claws Mail release, 3.7.8 is old and not supported.
Comment 4 tneo 2011-11-24 21:44:50 CET
Ok thanks.