Bug 4031 - Error when attaching file with special characters in path by drag'n drop
Summary: Error when attaching file with special characters in path by drag'n drop
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 3742
Alias: None
Product: Claws Mail
Classification: Unclassified
Component: UI/Compose Window (show other bugs)
Version: 3.14.1
Hardware: PC Linux
: P3 normal
Assignee: users
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2018-05-26 16:52 CEST by J
Modified: 2018-05-26 20:02 CEST (History)
0 users

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description J 2018-05-26 16:52:01 CEST
When attaching a file by drag'n drop over the composition window, special characters are replaced with spaces (I reproduced with '+', there may be other characters).

Filename : "test+test"
Error : "File ///home/jerome/test test doesn't exist"

Likewise if the special character is in the directory name.

Things work fine if adding the file using the file selection window rather than drag'n drop.

This can even be a security issue if file "test test" also exists because this is the file that is being sent.

I'm using claws-mail (3.14.1-3) from Debian Stretch repo if that matters
https://packages.debian.org/stretch/claws-mail
Comment 1 Paul 2018-05-26 18:46:38 CEST
works for me.
try with the latest release.
Comment 2 J 2018-05-26 19:03:23 CEST
Alright. Sorry for the noise.

I checked the CHANGELOG first but did not see any related change.
Comment 3 Andrej Kacian 2018-05-26 20:02:42 CEST

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 3742 ***