Bug 3580 - New directory created in ThB is not visible in ClawsMail
Summary: New directory created in ThB is not visible in ClawsMail
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: Claws Mail
Classification: Unclassified
Component: Folders/IMAP (show other bugs)
Version: 3.13.0
Hardware: PC FreeBSD
: P3 normal
Assignee: users
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-12-17 15:41 CET by LI AR
Modified: 2016-03-16 11:14 CET (History)
0 users

See Also:


Attachments
Content of IMAP directory seen from GMail & ClawsMail (119.27 KB, image/png)
2015-12-17 15:42 CET, LI AR
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description LI AR 2015-12-17 15:41:02 CET
Hi,

I configured my account in both claws-mail and thunderbird.

Recently I've created a new directory in ThB. It does not appear in ClawsMail, even if I update the mail or restart the software.

Picture show directory from GMail & ClawsMail. Thb has clearly sent the IMAP commands to create everything necessary on the server, but ClawsMail does not get the new information.
Comment 1 LI AR 2015-12-17 15:42:01 CET
Created attachment 1619 [details]
Content of IMAP directory seen from GMail & ClawsMail

Content of IMAP directory seen from GMail & ClawsMail
Comment 2 Colin Leroy 2015-12-17 15:50:13 CET
Hi!

You probably just need to subscribe to the new folder, or rescan the folder tree (both can be done right-clicking on the root of the IMAP mailbox).
Comment 3 LI AR 2015-12-21 10:24:14 CET
I already tried that: I went to "Inbox -> Subscriptions -> Subscribe -> Search" and I only got :
"This folder is already subscribed and has no unsubscribed subfolders."
Comment 4 LI AR 2015-12-21 10:27:01 CET
Just found a work around: "Inbox -> Subscriptions -> Subscribe -> Search" and I ounchecked "Show only Subscribed folder". Then I re-checked it.

But I insist this is only a work around, it proves that there IS a folder that is either unsubscribed or subscribed but not shown...

So the "Inbox -> Subscriptions -> Subscribe -> Search" is indeed buggy since it missed it.
Comment 5 Paul 2015-12-21 10:38:31 CET
What is the 'search' in "Inbox -> Subscriptions -> Subscribe -> Search"? There is no 'search' in the Subscriptions menu entry.
Comment 6 Paul 2015-12-21 10:40:06 CET
Did you rescan the folder tree?
Ricght-click the top-level folder and click 'Rebuild folder tree'.